Vår historia

En spännande och framgångsrik resa under mer än 30 år

Starten på en framgångsaga

1988 –

De ursprungliga delarna av CIMON-koncernen grundades av Per-Anders Johansson 1988. Genom åren har en stor mängd framgångsrika bolag både startats och utvecklats inom ramen för CIMON-koncernen. Exempel på bolag är Biogram, Pascal Medical, CFS Medical och Lipid Technology Provider. Ett av de mer framgångsrika bolagen med ny banbrytande teknologi var Coding Technologies AB inom digital ljudkompression vilken blivit en världsstandard. Bolaget förvärvades 2007 av Dolby i USA och transaktionen var det året en av Sveriges större företagsaffärer. CIMON-koncernen har under många år haft ett mycket aktivt samarbete med ett flertal andra professionella investerare.

Från idé till ett av Sveriges mest prisbelönta bolag inom innovation och industridesign

 1997 –

Peter Mattisson grundade Avalon Innovation 1997. Avalon har vuxit snabbt och utvecklats till att bli ett av Sveriges mest prisbelönta och framgångsrika bolag inom innovation och industridesign och är utvecklingspartner till många av Sveriges ledande exportföretag. Med koppling till Avalon har ett flertal andra bolag inom CIMON startats under de här åren. Exempel på bolag är bland annat Neuronano AB, TC TECH Sweden AB och Cloudfinder AB. Peter och Per-Anders började samarbeta och samverka redan år 2001. Avalon var under ett antal år börsnoterat men i samband med att CIMON AB köpte ut Avalon från börsen 2010 slogs verksamheterna samman och Peter blev VD och koncernchef i CIMON och Per-Anders arbetande styrelseordförande.

Över 10 år av banbrytande utveckling

2010 –

De senaste 10 åren har I CIMON varit en intensiv period i skapandet av nya verksamheter och teknologier. 2010 inleddes satsningen på cloud lösningar i Avalon Innovation som senare ledde fram till bolaget Avalon Solutions som 2019 utsågs till ”Partner of the Year” av Google i Europa. 2011 startades TC TECH som börsnoterades år 2015 på Nasdaq First North. Under 2010-talet utvecklades och grundades också de banbrytande techbolagen Kubicom och Skolon samt E-handelsbolaget Galio of Sweden.

De största framgångarna finns i framtiden

2021 –

CIMON har visserligen en framgångsrik historia, men den entreprenöriella kulturen innebär att vi ständigt siktar framåt. Med flera banbrytande teknologier i de nuvarande bolagen ligger de största framgångarna framåt i tiden.