Viron tjuvstartar julhandeln med förmånliga Black Friday-erbjudanden

CIMON’s affärsidé är ”creating game changers”, d.v.s. att utveckla innovationer till bolag som kan göra stor skillnad. Nu har man startat en börsnoteringsprocess med Paxman AB som man varit med och utvecklat sedan 1997. PAXMAN är redan idag den ledande aktören inom skalpkylning i syfte att motverka håravfall i samband med cancerbehandling.

Bolaget har levererat över 2 500 system till sjukhus och cancerkliniker över hela världen. För några veckor sedan passerade man en mycket viktig milstolpe, då man fick ett marknadsgodkännande i USA (ett s.k. FDA-godkännande) och står nu inför en marknadslansering i USA som förväntas resultera i en stark tillväxt. Lanseringen i USA sker tillsammans med starka samarbetspartners, och målsättningen är att leverera minst 250 system i USA under de kommande tolv månaderna. För att finansiera lanseringen i USA, samt tillvarata tillväxtmöjligheter på ytterligare marknader, genomför Paxman nu en notering på Nasdaq First North för att tillföra bolaget mer kapital.

Bolagets säte är på Pirgatan 13 på NetPort Science Park, och Eva Jonasson från CIMON-gruppen har tillträtt som bolagets CFO.

Teckningstiden för emissionen löper fram till den 24 maj, och första dag för handel är planerad till den 12 juni. Certifierade rådgivare i noteringsprocessen är Erik Penser Bank, men även Sparbanken i Karlshamn är engagerad.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Mattisson, koncernchef CIMON AB
0708-55 34 34

Eva Jonasson, CFO Paxman AB
0709–43 96 71