Det skandinaviska innovationsföretaget

Avalon Innovation erbjuder lösningar och branschoberoende spetskompetens inom affärs-, system- och produktinnovation. Avalon grundades 1997 av CIMON koncernchef Peter Mattisson och är idag det största bolaget inom gruppen med närmare 300 medarbetare på 15 kontor i Sverige, Norge och Danmark. Avalon är ett av Sveriges mest prisbelönta företag inom innovation & industridesign och har t ex vunnit det prestigefyllda red dot design award flera gånger. Bland kunderna finns främst Sveriges export och industriföretag.

Läs mer på www.avaloninnovation.com

NEXTAGE

NEXTAGE är ett heltäckande PLM, CAD, CAM och CAE-företag verksamt i Sverige och Danmark. De hjälper produktutvecklande företag med resan mot digitalisering och med att göra deras verksamheter mer effektiva. NEXTAGE är en Siemens PLM Software premier partner och exklusiv utbildningspartner i Norden.

Läs mer på https://www.nextagegroup.com/

Galio of Sweden

Galio of Sweden är ett livsstilsvarumärke med ena foten i den italienska stövlen och den andra i den svenska myllan. Galio inriktar sig mot unga killar och tjejer och erbjuder t ex en specialkollektion riktad till studenter.

Läs mer på www.galio.se

Effektivare maskin- och transportinköp

Kubicom är en oberoende maskin och transportmäklare som på ett unikt och smart sätt hanterar inköp, genomförande och uppföljning från alla marknadens aktörer samlat på ett ställe. Genom Kubicom effektiviseras hela kedjan från start till slut vilket leder till stora vinster både för kunden och leverantören. Med ett unikt cloudsystem utvecklat just för maskin- och transportbranschen automatiseras flera arbetsprocesser som tidigare varit helt manuella samtidigt som administrationen minskar och kommunikationen förbättras.

Läs mer på https://kubicom.com/sv/

Neuronano

Neuronano tar fram högteknologiska lösningar inom hjärnforskning, nanoteknologi och biomaterial. Neuronano AB startades under 2006 med idén att utveckla och kommersialisera innovativa implanterbara och miniatyriserade biosensorer/neurostimulatorer, baserade på världsledande forskning inom området. Genom samverkan med Neuronanoscience Research Center (NRC), ett snabbt växande interdisciplinärt “Center of excellence” vid Lunds Universitet, och det strategiska forskningsområdet Nanometerconsortiet@LU, har Neuronano AB tillgång till ledande forskning, expertkunskap inom medicintekniskt inriktad produktutveckling och klinisk forskning. Neuronano utsågs 2013 till ett av de intressantaste forskningsprojekten kopplat till ett universitet i Sverige av en granskningsnämnd från EU. Tillsammans med Avalon Innovation har en teknologi utvecklats för att stabilisera leveande vävnad vid inplantat av neurala gränssnitt. Läs mer på www.neuronano.se

Digitalt lärande för alla!

Skolon är en kostnadsfri och oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg - säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet. De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt - de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon lanserades på SETT mässan 2015 och är idag ett av Sveriges mest snabbväxande Edtech företag, tillgängligt på över 4.000 skolor och med 10.000-tals nya användare per månad.

Läs mer på www.skolon.com

TC-Tech Sweden

TC Tech Sweden är ett världsledande företag inom induktion och har utvecklat ett patenterat och unikt system för tillverkning av “light guide plates” så som bildskärmar men även andra kvalificerade plastprodukter. TC Techs teknik gör det möjligt att framställa plastprodukter som tidigare var svåra att producera med bland annat avsevärt bättre kvalité och kortare produktionstider. TC TECH är från och med den 30 november 2015 noterat på Nasdaq First North.

Läs mer på www.tctech.se

Ocean Harvesting

Ocean Harvesting utvecklar en ny typ av patenterad vågkraftsteknologi för att omvandla vågenergi till elektricitet. Bolaget grundades 2007 och CIMON är en av flera delägare.

Läs mer på www.oceanharvesting.com

Paxman

Paxman har utvecklat en teknik och produkt för kylning av hjärnan i samband med strålbehandling av cancer för att motverka håravfall. Paxman är globalt verksamt och finns etablerade på över 32 marknader med över 2000 system utplacerade. Bolaget är idag global marknadsledare inom området.

Läs mer på www.paxman-coolers.co.uk

X-Machines

X-Machines utvecklar, tillverkar och säljer produktionsverktyg och maskiner för verkstadsindustrin. Bolaget är verksamt både i Sverige och utomlands.

Läs mer på www.x-machines.se

Svensk Talteknologi

Svensk Talteknologi underlättar skolgång, arbetsliv och vardag för alla som läser, skriver eller vill lära sig ett nytt språk. Tillsammans med systerbolaget Tretac, sprider Svensk Talteknologi användarvänliga och bra produkter till landsting, kommuner, skolor och privatpersoner.

Idag har fler än hälften av alla Sveriges kommuner gjort Svensk Talteknologis produkter tillgängliga för alla sina elever. Det innebär att de används av hundratusentals elever dagligen.

Läs mer på www.svensktalteknologi.se

Techquity

Techquity är en legal technology-plattform som automatiserar och strukturerar den juridiska processen i samband med resning av private equity-fonder. Plattformen ger dessutom möjlighet till helt nya insikter under och efter fondresningen genom att extrahera och presentera avancerad data och statistik i realtid.

Läs mer på techquity.se